Spoštovani starši,

 

na naši glasbeni šoli v šolskem letu 2021/22 izvajamo programe:

 • Klavir
 • Klaviature
 • Kljunasta flavta
 • Klarinet
 • Petje
 • Glasbene urice
  (za otroke stare 2-3 leta, 4-5 let, 5-6 let, 6-7 let)

Izbirate lahko med ljubiteljskim in javnoveljavnim programom.

Za lažjo odločitev vam ponujamo brezplačno predstavitveno uro.

Pobrskajte po spletni strani in nas kontaktirajte.

Komaj čakamo, da se spoznamo!

Zakaj otroka vpisati v glasbeno šolo?

 

V glasbeni šoli se poleg glasbene snovi naučimo tudi doslednosti, vztrajnosti, potrpežljivosti, razvijamo delovne navade in se naučimo izražati občutke skozi glasbo.

Obiskovanje glasbene šole je lahko za otroka hobi s katerim bo pridobil vrline, ki mu bodo koristile v vsakdanjem življenju, poleg tega pa se bo znal soočiti s stresom, izboljšal bo svoj spomin, pridobil bo na samozavesti, imel bo prijatelje s podobnimi cilji.

V kolikor si želite, da se vaš otrok celostno razvija je vpis v glasbeno šolo zagotovo prava izbira.

Je naša glasbena šola primerna za vašega otroka?

Obiskovanje glasbene šole je namenjeno vsem otrokom in mladostnikom, ki:

 • so pogumni, samozavestni, se želijo pokazati publiki in se veselijo različnih nastopov;
 • so zadržani a s tiho željo po glasbenem ustvarjanju in nastopanju;
 • verjamejo, da zmorejo kljub vsem nalepkam, ki so jih prejeli od drugih ljudi;
 • se želijo družiti ob glasbi in preizkusiti na področju glasbenega ustvarjanja;
 • si želijo pridobiti določen nivo glasbenega znanja za svojo dušo, sprostitev in veselje;
 • si želijo imeti priznano javno glasbeno šolo, vendar jim zaradi različnih dejavnikov ni uspelo redno obiskovanje le te.

V našo glasbeno šolo sprejmemo vsakega otroka od 4. leta dalje. Delujemo v pozitivnem okolju. Pomembno nam je, da predstavimo otrokom zdravilne glasbene učinke ter da postane glasba stalnica v njihovem življenju.

 

Glasbeni posluh se z redno vajo razvije. Odmislite in preslišite besede kot so: nimaš posluha, ne znaš pet, fušaš, nimaš ritma. Če je to srčna želja, se bodo z redno vajo slej kot prej pokazali rezultati. In potem je odvisno od vsakega posameznika ali bo vadil in delal še naprej, da bo blestel na odrih in s svojo energijo, znanjem navdihoval ostale ali pa bo ohranjal pridobljeno znanje za lastno veselje in srečo.

 

Moč je v nas in izbira je naša!

Kaj drugi pravijo o nas

Nekaj mnenj zadovoljnih staršev in učencev

Sem mamica otroka, ki se že vrsto let glasbeno in umetniško razvija v OPZ Jernej pod vodstvom izjemne učiteljice Anje Ramot.

Pevski zbor, ki na Jerneju deluje že 8 let, je povezal otroke in mladino vseh starostnih skupin. Pod vodstvom učiteljice, ki nima samo izjemnega glasbenega talenta ampak tudi talent za poučevanje in motiviranje otrok, je uspeh neizbežen.

OPZ Jernej ni samo pevski zbor, ki popestri cerkveno petje. Je pevski zbor, ki s svojim petjem spremlja življenjske dogodke od rojstva do smrti. Je zbor, ki medgeneracijsko povezuje in daje kulturni pečat še tako majhni vasici kot je Sveti Jernej.

OPZ Jernej pa samo ne prepeva, ampak uspešno sodeluje v vrsto drugih projektih Čarobnega glasbenega kotička.  V letu 2015 je tako izšel CD s pesmarico avtorice Anje Ramot. Projekt na daljavo je bil uspešno izveden spomladi 2020 med karanteno, kjer so sodelovali otroci od doma in skupaj prepevali o trenutni situaciji.

Učiteljica Anja ni zgolj učiteljica, je tudi idejni vodja različnih dramskih iger, ki jih otroci zaigrajo v času božiča. Nastopajo tudi izven kraja, predstavijo se na kratkih koncertih v City centru Celje.

Kot starš sem izjemno hvaležna, da obstajajo učitelji, ki svoj čas, življenjsko energijo in talent usmerijo tudi v tvojega otroka. Hvala.

 

Mateja

Moja hčerka je zelo rada obiskovala glasbene urice. Veselila se je vsakega torka in že zjutraj ob odhodu v vrtec komaj čakala, da bo čas za obisk Čarobnega glasbenega kotička. Kot mamica nisem imela od glasbenih uric nobenih pričakovanj, želela sem le, da ima hčerka dejavnost h kateri gre z veseljem in igrivim pričakovanjem, morebiti tudi najde ritem, ki se bo razvil v ljubezen do glasbe.  

Moram reči, da sem bila ob ogledu mape kamor so se shranjevali listi z glasbenih uric navdušena, koliko znanja na različne tematike je bilo tako rekoč skozi igro preneseno mojemu otroku.

Nastopa ob polletju in ob koncu šolskega leta sta bila čudovita (vsi nastopajoči)!!

Hčerka se že veseli  novega vrtčevskega leta.

 

mamica Petra

Otroški zborček pod vodstvom učiteljice Anje Ramot je velika popestritev za župnijo Sv. Jerneja. Otroci radi hodijo na vaje, z mnogo večjim veseljem pa potem tudi pokažejo kaj so se naučili. To pokažejo v nedeljo pri maši ali ob kakšnem drugem slavju, kot je krst ali poroka. Vsi komaj čakamo, da zaslišimo te mlade in čiste glasove, ki zapojejo Bogu v čast in nam vsem v veselje.

 

 Župnik Jože

Stopimo v stik