KDO SMO?

Čarobni glasbeni kotiček je  glasbena šola namenjena otrokom in mladostnikom.

 

Naše poslanstvo in vizija je delo z otroki.

 

Na individualnih urah vzpostavimo iskren odnos z učencem, gradimo zaupanje, prisluhnemo željam, svetujemo in dajemo napotke za kvalitetno glasbeno izobraževanje.

 

Zelo nam je pomemben učenčev čustven vidik in miselnost. Delujemo v smeri, da jim pomagamo pri razvoju pozitivnega mišljenja, pri zaupanju vase in zavedanju, da se z vloženim trudom lahko doseže prav vse.

 

Zavedamo se, da smo ljudje različni in da je potreba po kvalitetnem odnosu med učencem in učiteljem bistvenega pomena. Prepričani smo, da ni omejitev za nikogar. Vsak učenec se razvija v svojem tempu mi pa ga pri tem vodimo in usmerjamo.

 

Skupaj z glasbo do življenjskih ciljev!

KAJ SI ŽELIMO

 

Iskreno si želimo, da se pri nas učenci dobro počutijo, da pridobijo veliko znanja, ki ga znajo uporabiti tako na glasbenem kot tudi življenjskem področju še po končanem šolanju.

 

Želimo si iskrenega odnosa z vsakim posameznikom, kar pomeni, da eden drugemu prisluhnemo in delujemo v smeri do uresničitve zastavljenih ciljev.

 

Želimo si, da je naše delovanje povezano med učiteljem, učencem in starši. Podpora otroku in zaupanje učiteljevemu delo s strani staršev je pri glasbenem izobraževanju zelo pomembna.

MOJI ZAČETKI

VODJA GLASBENE ŠOLE

Anja Ramot, profesorica glasbe

Že od malega sem vedela, da bom delala z otroci, vendar vse do obiska informativnih dni za vpis v srednjo šolo nisem vedela ali bi bila vzgojiteljica ali učiteljica. Še danes se spomnim kako navdušena in prepričana v svojo odločitev sem se usedla z očetom v avto in rekla to je to, sem grem in nikamor drugam.

 

Svojega glasbenega izobraževanja se spominjam kot enega najlepših delov svojega odraščanja. Vsak nivo mi je prinesel nova znanja, nove izkušnje, nove učitelje.

 

Po uspešno končani umetniški gimnaziji, SGBŠ Mb današnji Konservatorij za glasbo in balet, sem se vpisala na študij glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru in leta 2012 pridobila naziv profesorice glasbe.

Vsa leta sem ob študiju redno poučevala na dveh zasebnih glasbenih šolah, po končanem študiju pa sem začela z iskanjem redne zaposlitve.

 

Že na fakulteti sem spoznala, da delo učiteljice glasbe na osnovni šoli ni takšno, da bi me izpolnjevalo. Kljub temu sem kar nekaj let delala na osnovnih šolah po celi Sloveniji, pridobila sem različne izkušnje, spoznala veliko ljudi in krajev, a najbolj srečna sem bila pri delu v glasbenih šolah, s pevskim zborom in varstvu na osnovnih šolah.

 

Leta 2017 sem se odločila, da ne bom več čakala na super službo, ampak si jo bom ustvarila kar sama. Nastal je Čarobni glasbeni kotiček. Res je čaroben. Vanj so vstopili učenci, ki ga polnijo s svojo čarobnostjo, iskrenostjo, voljo, trudom, smehom in uspehom.

 

Poleg glasbene in čarobne niti nas z učenci povezuje tudi ljubezen do živali in narave, ljubezen do pravljic, samorogov, angelčkov, likovnega ustvarjanja in različnih športnih aktivnosti.

anja-ramot

V medijih:  Nedelo, 17.4.2021

 

Čarobnost je treba ohranjati

S profesorico glasbe Anjo Ramot o njeni otroški pesmarici Čarobnost glasbil.

UČITELJ

Kevin Bezjak

Kevin Bezjak ali, kot ga otroci radi poimenujejo, »sam doma« je mlad skladatelj, animator, zborovski pevec, zborovodja, pianist in študent 4. letnika glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru.

 

Njegovo glasbeno popotovanje se ni začelo v zgodnjem otroštvu, saj je bil označen kot otrok brez posluha. Pa vendar se je njegova glasbena pot začela v eni od privatnih glasbenih šol, kjer se je najprej učil igrati na klaviature. Po dveh letih igranja klaviatur je učitelj v njem prepoznal potencial in ga motiviral za vpis v javno glasbeno šolo. Tam se je začel učiti igranja klavirja pri prof. Slavici Kurbus. Osem let nižje glasbene šole pa je zaključil v štirih letih in pripravil pianistični recital ob 140. letnici Biotehniške šole Maribor, ki jo je takrat obiskoval. Glasba v njem ni počivala niti v času srednje šole, zato se je vpisal na Pedagoško fakulteto Univerze v Mariboru na študijsko smer Glasbena pedagogika. V času študija se je navdušil nad zborovstvom in že četrto sezono poje pri Akademskem pevskem zboru Maribor, ki dosega zavidljive rezultate tudi izven slovenskih meja. Zraven študija se redno udeležuje izobraževanj, seminarjev in natečajev za nove zborovske skladbe in dodatno izpopolnjuje zborovsko komponiranje pri skladateljici Tadeji Vulc. Zaradi stigmatizacije v mladih letih (otrok brez posluha) je njegovo vodilo pri delu z otroki, da ima vsak otrok v sebi glasbeni potencial, le razviti ga mora.

 

Njegovo delo z otroki obsega vse starostne skupine otrok in najstnikov od vrtca pa vse do konca srednje šole. Od leta 2016 do 2018 je vodil tudi rojstnodnevne zabave v Čarobnem svetu v Europarku in razne animacije za otroke v sklopu prireditev. Redno poučuje glasbene urice, klavir in petje, vodi dva odrasla pevska zbora in občasno nadomešča na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. V prostem času, ki ga ne ostane veliko, pa rad povadi tudi bas kitaro ali kljunasto flavto.

Učitelj Kevin Bezjak

UČITELJICA

Petra Brglez

Petra, trenutno absolventka glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru, je z glasbo povezana že vse življenje. Že kot majhna deklica je imela v vrtcu najraje tisti čas, ko je vzgojiteljica prijela v roke harmoniko in skupaj z otroci zapela. Vsak sredin večer je sedela na terasi pred hišo in z užitkom poslušala godbenike, ki so imeli vaje nedaleč stran. To sta kmalu opazila tudi njena starša in jo vpisala v glasbeno šolo Slovenska Bistrica.

Že prvo leto je začutila, da je klarinet njeno izrazno sredstvo v glasbi, zato se je po končani glasbeni šoli vpisala na Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru. Po uspešno zaključeni maturi je nadaljevala študij klarineta v Celovcu, a je kmalu ugotovila, da se veliko bolje kot na odru počuti med skupino otroškega veselja. V Mariboru je začela obiskovati program glasbene pedagogike, kjer jo je prof. Tadeja Vulc navdušila nad zborovstvom.

 

Petra sedaj vodi dva odrasla pevska zbora, ustanovila je svojo vokalno skupino, v cerkvi v Čadramu vodi tudi otroški zborček, stik s klarinetom pa ohranja pri Godbi na pihala Slovenske Konjice in pri Folklorni skupini Zgornja Ložnica. V prostem času si zaigra tudi na saksofon, klavir ali kitaro in muzicira z drugimi glasbeniki.

 

Rada ima ustvarjanje, še posebej, če je povezano z glasbo in otroškim smehom. Občutek, da lahko otrokom pokaže svet glasbe skozi različne aktivnosti in skupaj z njimi uživa v glasbenem krogu, ji je neprecenljiv in jo hkrati ohranja mlado po duši. Prav zato so ji glasbene urice z malčki v ČGK pisane na kožo in se jih vsakič znova neizmerno veseli.

UČITELJICA Petra Brglez

Stopimo v stik